Bodström har helt rätt

Det är inte ofta jag tycker som Thomas Bodström, men när det gäller detta så har han fullkomligt rätt.

Det trista är att de feta katterna som sitter och styr i toppen av sosse-borgen knappast lär ändra någonting eftersom det skulle innebära att de tappade sin makt, och därmed inte kunde fortsätta att leva sin glassiga tillvaro som sosse-adelsfolk. Maktens folk kommer liksom aldrig att avskaffa sig själva frivilligt.

Om S bara kunde bli ett demokratiskt parti så skulle jag kanske kunna åtminstonde överväga att rösta på dem. Men eftersom detta inte lär hända innan valet 2014, så får de lov att klara sig utan min röst.

/Cassow

För dem som undrat vad skillnaden är...

 

Träffsäkert

 


Allmänhetens kunskap om autism i Sverige ligger enligt min uppfattning och erfarenhet på en tämligen låg nivå. Det ena som Svenssons tycks ha viss koll på är det som benämns "klassisk autism" eller där förståndshandikapp är med i bilden.

Som en av dem som fått diagnosen Aspergers som vuxen, kan jag tyvärr bekräfta att myten lever och frodas även här i Sverige. Man behöver inte gå särskilt långt eller leta särskilt länge heller.

Jag och min mor fick under min då pågående utredning 2011 höra följande via en släkting som skvallrade om en annan släkting, som hade åsikter om oss två:

"Claes har inte någon diagnos", "Det här att han är osocial (att hålla låg profil på släktkalas eller helt utebli) beror på att han fått dålig uppfostran som barn". 

Ett annat exempel på fördomar:

En f.d vän talade även om för mig inför min förestående npf-utredning, att jag bara slängde bort min tid på utredningen och istället borde sluta vara sjukskriven och skaffa mig ett jobb, eftersom hon jobbat på ett gruppboende med autistiska (dock är hon bara undersköterska), och därför kunde hon avfärda att jag hade Asperger. Jag var ju 'normal'!

Det är så skönt med människor som är självutnämnda 'experter', trots att de saknar både egna personliga förstahandserfarenheter, eller en yrkeskompetens att avgöra nåt sånt komplext! 

Fördomar och okunskap om autism är än idag vardagsmat för folk som befinner sig på autismspektrumskalan, och deras anhöriga. Tyvärr.

SÅ häftigt!

 

Kodat igen...

Fråga mig inte varför. Jag fick en ingivelse. Tror mig ha snyggat till formgivningen på sidan en smula iaf. Jämnat till och så. Och så har jag äntlingen kommit på hur jag ska få plats med mina inbäddade YouTube-videos(!) i mina blogginlägg. Det problemet har jag ju dragits med i ett antal år. Ibland är lösningen _för_ enkel för att man ska se den. Jag har hela tiden varit övertygad om att bloggen ska kodanpassas efter YouTube, men det går ju faktiskt att få YouTube att anpassa sig efter bloggen istället! Kan inte förstå att jag aldrig tänkt på att testa att skriva in en annan upplösning (480x320 löste biffen) på klippet vid inbäddningen. Ibland är mitt logiska tänk verkligen irriterande enkelspårigt...

Nu återstår bara att skriva om alla inbäddade YouTube-klipp i mina gamla bloggposter, till 480x320. Men det får göras någon annan gång. Eller fan vet om jag orkar. För vem läser denna bloggen liksom? Vad är poängen? :P

Nä, nu får det bli sängen här. *gäsp*

Godnatt.


/Cassow

Hotspot Shield...

...Det är grejer det. Speciellt om man vill spionera 'anonymt' på sina ex. Eller hur? Nåja. Du har min välsignelse, även om jag stör mig lite på 'anonymiteten'. Men jag lärde dig ju om Hotspot Shield så...  ;)

Det kan knappast sägas finare eller mer hjärteskärande, 'Eva'

 

Och nu kommer tårarna... ;'-S

Tvivel är en bevisbörda (även efter varm försoning)

Kreativa födslovärkar
mitt hjärta det samverkar
i min källarvåning där oron härjar
och smärtans minnen härbärgar
- det på vardagen ibland sig avfärgar

Det kan ta slut närsomhelst
jag är väl som jag är mest
Här har jag varit förut
det är precis som det ser ut
- jag vill skrika ut ett glädjetjut

Men ingenting lär hända
lyckan försöker inte att blända
Jag får fortsatt vackert drömma
med min oförmåga att förglömma
- det som du helst vill gömma

Jag vill ta språngets ansats
mot nåt som redan har pantsats
återuppliva all ljuv nostalgi
med nyutblommad eufori
- men jag låter nog bli

Liksom Smaug outtröttligt vaktar sin skatt
gör kärlek som min mig helt matt
för du lär aldrig besvara den
Du alltid trevat och velat om vem
som bär nyckeln till ditt hjärtas hem


/Cassow

Det kommer aldrig va över för mig

 

Kärlekens tidsmaskin

Plötsligt ringde hon
efter nästan sju års tystnad
Numret hade jag sparat
Men aldrig trodde jag
att hon skulle våga
eller ens vilja...
Vi pratade i tre timmar
Och trots all förfluten tid
trots allt som förändrats
trots vår utveckling
på var sitt håll
så var känslorna där
kemin från förr intakt
värmen och pirret
Så vad händer nu?
Fegar hon ur igen?
Hör jag något mer från henne?
Vågar jag riskera
att bli manipulerad igen?
Krossar hon mitt hjärta
också en tredje gång?
Jag vet ingenting
Jag vet bara
att samtalet betyder något
Att hon ville höra min röst
veta hur jag mår
det betyder något
Jag har överlevt i hennes hjärta
i nästan sju års tid
Det betyder någonting
 

Soothe my soul

 

RSS 2.0