BOND #3 A view to a kill

 

A View To A Kill hör väl kanske inte till det övre skiktet av Bond-filmer. I allafall inte i mitt tycke. Christopher Walken är ju en enastående skådespelare normalt sett, och kan bära upp relativt mediokra filmer med sin fantastiska röst, mysrysliga obehaglighet och odiskutabla pondus. Få skådespelare gör skurkroller så bra som Walken. Dock så hör den bleka och slätstrukna skurkrollen som Max Zorin i A View To A Kill till undantagen. Lika intetsägande är hans sidekick, amazon-kvinnan May Day, spelad av Grace Jones. Roger Moore är ju alltid Roger Moore, men i denna filmen, som blev hans sista som 007, tycker jag man nästan att man märker att han hade tröttnat på rollen, eller blivit för gammal för att spela actionhjälte. Nej det som är minnesvärt med denna film är helt enkelt det läckra och mäktiga ledmotivet från Duran Duran, som än idag håller hög klass, både trots och tack vare att det osar 80-tal om låten. 

/Cassow

BOND #2 Tina Turners ledmotiv är svårslaget



Jag spinner vidare på Bond-temat i några poster. 

Under större delen av min uppväxt så var jag allergisk mot Tina Turner. Helt och hållet tack vare att min mor totalt spelade sönder henne så fort det skulle städas i huset, om familjen skulle fredagsmysa i vardagsrummet - eller värst av alla scenarion: när päronen bjudit över sina närmsta vänner för att umgås under en helhelg. Jag har aldrig missunnat mina föräldrar att ha det roligt och trevligt. Saken är bara den att när det blev dans - ful(l)dans - och allsång/falsksång så blev det alltid väldigt, väldigt pinsamt. Det är synd att jag ska behöva få minnesbilder av alla de där pinsamheterna så fort som jag hör Tina Turner, för att den gamla gumman har en jädrans pipa går ju inte att förneka. Nåja.

Jag återkommer kanske till GoldenEye framöver. Jag köpte på mig en sisådär 9st Bond-filmer (DVD) för 10kr styck för ett par år sedan. GoldenEye ingick förvisso inte bland dem, men jag har skaffat mig den i efterhand. Dock så har jag inte kollat på dessa Bond-filmer sedan jag köpte dem. Tar jag väl itu med det så kanske jag ger mig på att skriva lite recensioner också. Vi får se. ;)

/Cassow

   

BOND #1 Let the sky fall

 


Mäktigt. Adele är ett lika självklart val av artist till att göra ledmotiv till en Bond-film som Tina Turner var till GoldenEye 1995. Detta är lätt en av de allra bästa Bond-låtarna. Återstår så nu att se hur bra Skyfall blir. 

Sam Mendes är ju en väldigt kompetent regissör - av och till. Fast just actionfilms-regissör är jag mer tveksam till om det är hans rätta miljö. Nåväl, Skyfall blir säkert bättre än flertalet Bond-filmer. Bättre än föregående Bond-film (Quantum of Solace) bör den bli iaf, för den var rena rama sömnpillret.

/Cassow

RSS 2.0