Kärlek över landets gränser

Jag älskar Ingunn, Ingunn älskar mig. Jepp! Det är allt ni får veta just nu. :) Let's keep it simple. Är inte redo att fläka ut mitt numera harmoniska liv stort inför alla - not yet anyway.
Ok, ok. Jag kan faktiskt uppriktigt och helt sanningsenligt säga att jag aldrig varit lyckligare någon gång med någon tjej, och att hon är det finaste jag vet. Jag har funnit min idealkvinna (faktiskt var det hon som fann mig först). My precious. Min skatt (and so on i all oändlighet). 18 dagar kvar tills vi träffas nu...

/Claes


Bara ett nummer bland andra nu

Du söker dig ännu till detta mitt utbås,
med jämna mellanrum finner jag dig här,
där mina tankar och känslor föds och förgås
om världen och de människor som är mig när

Det unika nummer som utgör ditt kassaskåpslås,
vår vänskap som du sorgligt fann allt för mycket tär,
ett beslut taget hastigt på orättvisa grunder, utan nåd
ändå återkommer du nyfiket till min tynande bloggsfär

Inte som annan respektlös tvetungad orm till kvinnogast
helt omedveten om att svans lämnar effter sig tydliga spår
Men precis som en efter havsorkan itubruten skeppsmast
vars skepp driver planlöst in mot reven med gapande sår

Du är för alltid välkommen i mitt liv, vän, med eller utan last
men du föredrar att leva bland skuggestalter och vara svår 
Nu är ditt nummer här och i telefonboken bara något vasst
bara en smärta bland många jag lämnar när jag härifrån går  

/Cassow 

Allt för miljön...kosta vad det kosta vill?

Jinge är verkligen en pärla bland verklighetsfrånvända utopiska socialister, som manar till hånfullt leende från mig i sin infantilitet. Läs bara igenom alla kommentarer till hans post. Mer eller bättre argument behöver jag inte ens bemöda mig med att själv leverera. Killen är fullkomligt ägd, men är för dum, stolt eller möjligen hjärntvättad för att erkänna det.
 
FN's klimatrapporter är förvisso värda att tas på allvar, men samma forskarkår kan heller inte förneka att enorma klimatförändringar har skett på jorden under dess historia. Jorden har upplevt 5 apokalypser som nära nog förintade allt liv på planeten, och vi var inte inblandade i någon av dessa. Solen är nyckfull så sett. Istider, växthuseffekter sker även utan vår inblandning, och OM solen även denna gång är boven i dramat, så kommer det hjälpa föga vad vi än tar oss för. Vi kan aldrig vinna över solen.
 
Med detta sagt så är det givet att vi alla bör göra vårt bästa för att skona miljön, men att tredubbla skatten på bensin vore som någon (ung.) skrev:  "...som att resa tillbaka till 1800-talet där alla färdas med häst och vagn".

Tids nog kommer vi nog dit ändå, när väl oljan sinar. Why in such hurry? Det är som sagt USA, Kina, Ruhr-området i Tyskland m.fl regioner/länder i världen som står för en stoooor majoritet av alla utsläpp. Vill vi fåna oss kan vi för all del börja med häst och vagn i ren protest mot de stora miljöbovarna, och se hur de skrattar bakom våra ryggar, medan de officiellt klappar oss på våra stolta Svenska huvuden som står för den högsta och oklanderliga moralen i världen: "You guys are such a great example for how to live right, truly we admire and envy you" medan de fortsätter spy ut sin skit från sina fabriker med alldeles för veka miljö-regler. Striktare miljörlagar för de kemiska industrierna och hårdare ekonomiska böter till dem som bryter mot dessa är det enda som gäller. Det ska kännas i deras plånböcker. Problemet är bara att det första de gör när deras kvartalsrapport visar på 100 miljoner förlust, är att de sparkar fotfolket först, medan pamparna i koncernen fortsätter att obekymrat bada i pengar. Och pamparna kastar lite guldkorn till politikerna eller lobbyister som manipulerar politikerna, och ekorrehjulet tar ny spinn.

Jag har sagt detta förut och säger det igen: 

Vad man behöver göra för att lösa problemen är att minska barnafödandet i länder som växer så att de knakar - detta för att mat, vatten (färskvatten är en större bristvara än oljan i nuläget), naturtillgångar ska räcka till. Jag skiter i om någon vetenskapsman påstår att våra samlade resurser hypotetiskt sett skulle kunna föda 20 miljarder människor, för vi har ingen anledning att vara så jävla många. Vi kanske får plats, men hur blir det med resten av djurriket? Also get this - de rika kommer aldrig, I say it again - ALDRIG dela med sig på socialistiskt manér, d.v.s. dela allting (produktionsmedlen och kapitalet) proportionellt från en människa till en annan. Alla tjänar sina pengar utifrån hur krävande, statusfyllda och/eller behövt det aktuella yrket är (sedan att yrken inom offentlig sektor, främst kvinnor inom äldrevården jobbar för slavlöner för krävande jobb som fullkomligt sliter ut deras kroppar i förtid, det är en stor skam och tragedi). Om alla skulle tjäna lika mycket så skulle det inte bli många strån dragna till stacken kan jag lova, såvida vi inte införde en kommunistisk polisstat och arbetarläger då. Det har ju funkat såå bra historiskt sett. Världen är inte full av idealister utan folk med materiella drömmar, och bland minoriteten idealister är en försvinnande liten andel äkta. De flesta lever med dubbelmoral.

Vi behöver sluta fiska ur världhaven, sluta dumpa våra avfall där och tro att det är något svart hål som slukar alla våra synder. Bara för att vi inte lyckas färga haven svarta likt våra sjöar, så betyder det inte att vi inte dödar allt liv i båda fallen. Den dag som fisken tar slut så tvingas vi börja äta mer utav något annat. Och då kommer nästa ekosystem dö ut. And the next, and the next, and so on. Vi äter ihjäl oss och allting annat.

Vi behöver mindre trä (regnskogsskövling must end) och kol-förbränning, fler alternativa biobränslen, mer kärnkraft (så länge som man inte matar dem med kol eller det blir härdsmälta så funkar dem ju bra), mer naturkraft -vatten och vindkraft, samt effektivisera all energiförbrukning med smartare, energisnålare (läs miljövänligare, gröna) produkter, slutligen succéssivt bygga ut kollektivtrafiken - det sistnämnda motiverar om något till eventuella skattehöjningar.

Det som ligger i allas egenintresse att betala skatt för är i mitt tycke: fri sjukvård, polis, skola, barnomsorg, brandkår, vägar, åldreård, museum, kulturvårdande, bibliotek, kollektivtrafik, och sen säkert något mer som jag inte kommer på just nu (känns som att jag täckt upp för det mesta - egentligen är jag nog socialliberal). Inte är det militären i allafall. Skrota värnplikten igår och skaffa en yrkesmilitär, så skapar vi kanske lite fler jobb på så sätt också. Sedan vilka sektorer bland nyss nämnda som ska få mest av skattepengarna till skänks, det överlåter jag till våra politiker som alla älskar att hata och spy galla över. Det är ju så självklara beslut att fatta, och så enkelt utan minsta motström från andra som tror sig veta ännu bättre hur ett land ska styras. Att vara politikeråste vara ungefär lika otacksamt som att vara gatusopare, rörmokare eller jobba på reningsverk. Ovärderligt men ingen vill ta i skiten själv.
 
Åh, nu har jag rabblat och hoppat från det ena till det andra tillräckligt för denna gång.
 
Note to self: när jag blir stor så ska jag bli bättre på att källsortera. Och efter det kan jag lika gärna slå på stort och bli statsminister. ;)

/Cassow


Fasth, vahettere, jag vet inte...

Golf är kul att spela, men totalt ointressant att läsa om och se på tv. Kass överblick bäddar för ett sömnpiller.
Men idag fick jag syn på den här rubriken och kände instinktivt direkt att här fanns material till dåliga, billiga skämt. Och då menar jag DÅLIGA/BILLIGA. Men är man trött som en annan efter en natt med 2x2 timmar med konstanta mardrömmar, så skrattar man desto lättare - och åt sina egna skämt.
Det känns dock som perfekt stoff för (ojämna, oftast rätt sunkiga) Hey Baberiba. Tänk er bara en reporter som kunde klippas in och över den ordinare intervjuaren i artikeln.

Fasth: "Jag är i mitt livs form"

Reportern: Fasth form? Jag tycker annars att det verkar flyta på rätt bra för dig.

Fasth: "Det känns som jag blev rånad. Jag spelade hur bra som helst när ovädret avbröt tävlingen och efter det tappade jag. Självklart är jag nöjd med att komma tvåa men det känns ändå surt, säger han."

Reportern: Eller också kan du ju lägga ner den dåliga förlorarattityden och helt enkelt erkänna att du Fasth'nade i bunkern.

Reportern: "Hur laddar du inför British Open?"

Fasth: "Jag ska ha en veckas semester nu och försöka vila upp mig lite. Jag ska gå på konsert med Per Gessle. Annars ska jag göra så lite som möjligt"

Reportern: Du ska inte Fasth'a något alltså?



Fore! Schwing!

/Cassow

"I...am an ent...and this is a robbery!"

D'oh! xD! Växthuseffekten alternativt fotosyntesen out of control eller nåt. Begåvad kille. "Bless my bark" som Lavskägge/Treebeard skulle sagt. Jag skulle kunna fortsätta leverera sarkasmer men det räcker med att konstatera att sågspåna lär yra när killen gallras bakom galler. ;)

/Cassow

Svabba däcket rent sillmjölke!


Du har lömskt åter så fräckt tagit dig rätt
att upptäckt förklädd till ett kuvat tjänstehjon
smyga omkring på mitt däck på fossingar nätt
och söka förlorad ordkälla för inspiration

Du har intet på mitt handelsskepp att göra
'Överenskommelsen' var att inga fler varor utbyta
Dina dubbloner klirrar enbart falskt i mitt friska öra
Kapten kastar häxor i sjön, ty de kan ej flyta  

Det är en sjörövartös nedriga, tarvliga sätt
om du än en gång mina skatter må söka stjäla
Även om du förr lagt giriga händer på mig så lätt
aldrig mer må du nu få endaste svarta pärla

Blott endast hissad vit flagg kan få mig att dig förlåta 
När du upp till ytan modigt lögnens ankare drar
från djupaste havsgraven - dina vänner må ej bli så våta 
Häv förbannelsens ok, och du gammal fin vän åter har  

/Cassow 

If I was a Simpson...

image38    image40

...Så hade jag sett ut ungefär så eller så. =)
 Det är i allafall så nära jag kommer verkligheten

image39

...via verktygen på create your own Simpsons avatar-avdelningen, på kommande Simpsons The Movie 's hemsida.

/Cassow

RSS 2.0