Jag kommer alltid älska Lenes röst



 



Skrattfest

 

Batman är onekligen en otroligt tacksam superhjälte att parodisera! ;'-D

Little Lou, Ugly Jack, Prophet John


Calculating bimbo




Upplyftande sound har de...

 

Om jag ska säga något kritiskt om bandet så tycker jag att huvudsångaren sjunger aningen för snabbt
och ibland rätt otydligt, Fast egentligen spelar det ingen större roll i deras fall. Han sjunger bra
och jag gillar soundet. Det räcker rätt långt. Men lite synd är det ändå, för jag märker ju att de lägger ner
en hel del jobb på sin lyrik. 

Hade nästan glömt bort dem. <3 Spotify

 

Insåg just att det nog finns en del nytt (och kanske även gammalt) material med Belle & Sebastian som jag inte hört. Denna låten är ny för mig. I like it. Soundet är klassiskt B&S då dem är som bäst (finns klart bättre B&S-låtar dock).

The many voices of Batman... ;)




Where Are We Now?




Detta är knappast Bowies bästa låt någonsin, men det viktiga är att mannen, myten, legenden har tagit bladet från munnen och återvänt. Jag är så otroligt glad och tacksam, för jag trodde att sista ordet var sagt, och att allt som fanns kvar var nostalgin. Detta är stort för mig. Vågar man hoppas på en världsturné? Kanske. Men jag lär knappast få fatt i en biljett om han väl spelar i Sverige. Biljetterna lär ju sälja slut på typ en kvart...tops! :P

Senaste från drömfabriken

4h risig nattsömn två dagar på raken, och uppvaknande ofrivilligt runt 5-snåret på morgonnen - WTF!?

Drömmarna tycks bli extra skruvade dock. En klen tröst.

Dröm 1: jag befinner mig i nån slags dåtid där mamma är dagmamma igen. Hon har en skitjobbig 3-årig unge som skriker, bits, spottas, kastar mat och sparkas enbart för att jävlas. Samtidigt så är han ett underbarn och pratar redan som en snobbig vuxen. När jag är ensam med honom i ett rum så säger han att han ska bli massmördare eller diktator när han blir stor, och att jag och min familj ska torteras långsamt till döds då (påminner till sättet om babyn Stewie i Family Guy). Sen slutar drömmen. Minns att ungen hade korpsvart hår, blek hy, ett överbett och rosiga kinder.

Dröm 2: Jag är på ett campingställe ihop med Trullsa. Hon går med mig överallt i illrött ledband. Jag går in med henne i en sån där toalett- och duschlokal. Jag är hatt- och solglasögonförsedd.
Jag är i behov av en dusch. Ser cirka 4 pers i duschrummet. Det står en blek, långsmall snubbe i en dusch, som gapar högt att han måste ha en cigg, och att han gör vad som helst för den som kan ge honom en - VADSOMHELST! Detalj: hans hår är som en stor torr buske trots att vattnet från duschen borde göra det nedtyngt, och hans ögon är stora och stirriga. (Tänk er Sideshow Bob från The Simpsons!)
Jag tycker iaf att han är klart obehaglig, så jag kliver snabbt in i en dusch - med kläder och hatt på, och med Trullsa fortfarande i koppel - bara för att blöta mig lite lätt. Går sedan därifrån, men säger till en kille som också lämnat sin dusch, att han ska passa sig för den där galne rökaren. Han tittar roat på mig (förståeligt) och när jag går ur lokalen så trampar killen avsiktligt på Trullsas koppel. Hon får panik och sliter sig loss och springer ut ur lokalen. Jag rusar efter. Alla garvar åt oss. Slut på drömmen.

Utgör denne Alex Jones amerikas rygg eller mage tro?




Wow. Snacka om att vara en rabiat, vapenkåt och helt bonkers redneck. Skrämmande. Han är dock en utmärkt talesperson för NRA. Please Obama, take away the 'bottle' from the babies! Det blir fan inbördeskrig igen därborta endera dagen.


Something in the night - fast det nu är morgon

 


Hmmm
Woahhh
Woahhh
Woahhh
Woahhh
Woahhh

Well I'm riding down Kingsley figuring I'll get a drink
Well I turn the radio up loud so I don't have to think at all
And I take her to the floor looking for a moment when the world seems right
And I tear into the guts, hmmm, of something in the night

Well you're born with nothing, and better off that way
Soon as you've got something they send someone to try and take it away
Well you can ride this road 'till dawn without another human being in sight
Yeah just kids wasted on, hmmm, something in the night

Woah nothing is forgotten or forgiven, when it's your last time around, hm
And I got stuff running 'round my head that I just can't live down

When we found the things we loved, they were crushed and dying in the dirt
We tried to pick up the pieces, and get away without getting hurt
But they caught us at the state line, and burned our cars in one last fight
And left us running burned and blind, hmmm, chasing something in the night

Woahhh
Woahhh
Woahhh
Woah yeah
Woahhh
So!

Bilromantik

 


Det krävs sin poet och lyriker för att lyckas skriva ihop en kärleksballad om en bil, som ändå känns så genuint romantisk att den går rakt in i hjärtat, precis på samma sätt som om det varit en sång om en älskad kvinna eller man. Att Springsteen dessutom har en gudabenådad röst sätter pricken över i'et. Mannen är fan magisk.

Börjar för övrigt fundera på vilket av hans album som är bäst. Han har gjort så jäkla mycket bra. Detta kräver en ordentlig genomlyssning utav hans diskografi. Men spontant känns det som att  han var i sin peak mellan Greetings from Ashbury Park fram tills The Ghost of Tom Joad. 2000-talets Springsteen har inte fallit mig i smaken nämnvärt tyvär.



RSS 2.0