Obeskrivligt vackert framfört, och hjärtskärande sorgligt

 

<3 Nalick



















Tänk att ett användarnamn kan leda en vidare till en sån makalöst härlig röst och songwriter... 

Äntligen är Dm tillbaka igen

 


Egentligen borde rubriken innehålla ett antal utropstecken också. Men jag tänker vara lite försiktig och inte ta ut succén i förskott denna gången. Risken finns ju att detta album blir som deras förra (Sounds of the universe), och 'bara' innehåller ett par solklara hits, plus en sisådär 3-4 helt ok låtar, men är i övrigt rätt slätstruket och opolerat. 6 avnjutningsbara spår av totala 13 är en avundsvärd bedrift för många andra artister därute, men för Dm så är det inte gott nog. Hade de petat in sina lysande SOTU b-sidor istället för den mediokra andra halvan av spåren på albumet så hade betyget höjts från 6 till 8/10.

Det kan tyckas att vara att ställa alldeles för höga krav på en grupp, att förvänta sig att ett helt album ska vara proppfyllt med guldhits, men faktum är ju att mina husgudar har lyckats med just det konststycket generellt genom åren. I och med SOTU så hamnade glorian i mitt tycke en aningen på sned. Kan bara hålla tummarna för att deras nya album "Delta Machine" kommer leverera. Enbart albumes namn gör mig högst tveksam. Det säger mig ingenting och låter bara som en nonsenstitel. Men det kanske är en medveten tanke?

Vad gäller Heaven - denna första singel på Delta Machine, så gillar jag den spontant. Gahans röst är som vanligt honung i mina öron. Dock tycker jag soundet kanske är lite monoton och repetivt. Men å andra sidan så är den klassiskt Dm-melankolisk. vacker och berörande både i lyrik och sång. På en betygsskala från 1-10 så känns låten spontant som 6 eller 7. Vi får se om den växer till sig. Jag tror inte att den kommer bli någon radiohit iaf. Det var dock längesedan Dm levererade radiohits, och för mig personligen så spelar det mindre roll om deras låtar blir radiohit eller inte, så länge som jag själv kan uppskatta musiken. Fast det är ju alltid trevligt när musik som inte är mainstream går hem hos fler och skapar nya fans... Jaja.

Jag ser försiktigt fram emot Delta Machine.

/C 

RSS 2.0