Storhetsvansinne ånyo när den ryske björnen överförfriskad på vodka vädrar blod och lufsar ut i vida världen på strövtåg...

Konstaterar kallt efter att ha läst  nyheten, att Putins utrikespolitik blir allt djärvare (eller mer idiotisk) och oförsiktig. Jag är oroad, men har samtidigt svårt att tro att han verkligen är så här jävla dum, och inte inser vilka möjliga ödesdigra konsekvenser såna här aggresiva handlingar kan få. Jag må vara pacifist för egen del, men svensk medlemsskap i Nato har aldrig känts mer aktuell än nu. 

 En sak är säker - Ryssland har ambitionen att återskapa ett nytt Sovjetunionen. Det maktbegäret kommer de aldrig bli av med antagligen...
 
Enligt Putin så råder en helt annan mentalitet och kultur bland ryssar, jämfört med resten av världens invånare, som vi andra inte kan förstå och som vi inte ska lägga oss i utan bara acceptera och gilla läget (vilket omvärlden snällt gör i rädsla för höjda priser på naturgas, olja och andra handelsvaror, alternativt storkrig med kärnvapen). Enligt honom trivs ryssar tydligen bäst med att leva under storskaligt alkoholmissbruk, genomgripande maffiaverksamhet, omfattande korruption från lägsta till högsta instans, och inom Duman och militären. De trivs med en despot som undanröjjer alla politiska motståndare för att sedan proklamera att det bara finns ett val att göra, en person att välja. Ryska folket trivs med obefintlig demokrati med avsaknad av grundläggande rättigheter såsom yttrandefrihet och tryckfrihet (staten styr nästintill hela mediasfären och oliktänkare tystas, spärras in eller mördas). De älskar verkligen att det råder avgrundsdjup skillnad mellan fåtalet rika (som skamlöst roffat åt sig allt från) den stora majoriteten utfattiga i landet. Enligt Putin.

Ryssland är dåligt förklätt i sin skräddarsydda löjjeväckande gycklarmundering, som de otroligt nog identifierar som "demokrati", men som bara lyckas lura euforiska naiva ungdomskommunister (eller korkade gamla sådana såsom charlatanen Lars Ohly) om dess 'förträfflighet'. Ryssland är på väg att bli en lika horribel diktatur som under Sovjetunionens tid. Men de kommer aldrig tillåtas att expandera geografiskt genom sitt bjäfs om kränkt suveränitet, som låter som ett eko från Hitlers dagar, innan han intog Sudetområdet och därefter Polen.

Det finns bra saker med Ryssland, och om det varit en riktig demokrati utan korruption och all annan nämnd skit, så skulle landet kunna komma på benen en dag, och respekteras istället för att fruktas. Men enligt Putin så kan inte folket hantera demokrati, och vill heller inte ha det. Yeah right. Jag säger inte att det finns ETT rätt sätt att styra ett land på, men jag är övertygad om att en diktatur aldrig är till befolkningens fördel.

Bra/fina saker med Ryssland som jag själv har vett att uppskatta är deras: författare, schackspelare, arkitektur, musik, språk...och ja...det finns mer, men det får jag lov att sova på. Fan, jag har varit vaken alldeles för länge igen!

Det finns all anledning att återkomma till ämnet vid ett senare tillfälle. Det lär om inte annat Putin se till!

Vad som skrämmer mig mest i allt detta är att nyheten som sådan inte blivit förstasidesstoff utan snarare förminskats ner till en kortare artikel i såväl morgon som kvällstidningar. Händelser ute i världen vägs/prioriteras helt käpprätt åt helvete fel utifrån sitt nyhetsvärde, men det visste väl de flesta av oss redan...

Men om det ryska planet skulle skjutits ner så hade det varit andra ord i skällan, och kriget mot terrorismen och allt snack om klimathotet skulle med ens genast tappa allt fokus till förmån för nyheten om Kalla Kriget 2.0 eller WW3. 

/Cassow

Så mycket att göra, så lite tid...

* Ring ang. elleverantör

* Ändra bostadsadress på Adressändring.se

* Besöka banken

* Ansöka om bostadsbidrag

* Ansöka om studiebidrag

*
Betala av den sista utav årets delbetalning av CSN-skulden

*
Införskaffa fickkalender (måste börja organisera mitt liv igen)

* Ordna med datorutrustningen

* Bränna backup-skivor

* Packa ner böcker, ordböcker & eventuell användbar facklitteratur

* Kolla upp kurslitteratur inför skolstarten

* Fixa skolmaterial

* Packa ner kläder, köksredskap, porslin, bestick e.t.c.

* Skaffa nytt internetabonnemang 


* ...Och ordna med en jävla massa annat som jag självklart inte kan komma på nu pga trötthet och massiv stress, och som jag vanan trogen lär komma på i antingen sista sekunden eller inte alls/när det redan är försent.


De flesta av dessa punkter måste jag fixa imorgon - annars allra senast på fredag morgon innan jag åker till Trollhättan. Mtfbwy Claes...

Sen återstår då frågan: hur fan ska jag klara mig utan möbler tills 15:e september? Jag kommer ha en skinnfåtölj med fotpall och en uppblåsbar madrass, and that's it, fram tills dess. Snacka spartanskt. Får lov att sova hos mormor och morfar fram tills 15:e om jag vill, men då riskerar jag att bli galen utav morfars demens. Tror jag får alternera mellan deras och min lägenhet faktiskt.

Det har hänt så mycket omvälvande och fantastiskt den senaste månaden, och jag tror och hoppas att den trenden kommer hålla i sig. Dessvärre har varken tid eller lust funnits till att skriva ner allt här, och över msn har jag också distanserat mig en del, till förmån för en viss tjej, som somliga av mina läsare inte vet särskilt mycket om (my bad! Allt i sinom tid, jag lovar!). Men jag lovar att bättra mig framöver, så fort jag fått bredband i lägenheten. Fast skolan, studieresultat, och den för mig ångestladdade initiationsriten med alkoholkonsumerande i sällskap med nya ansikten (där folk tillgjort smilar in sig med rövslickeri, formar bräckliga kamratallianser och skitkastandet börjar från och med dag 2)  måste samtidigt vara prioritering ett framöver. Men tro inte att jag glömt någon utav er mina vänner. Glöm för allt i världen inte bort mig heller!

Jag saknar er allihopa. Men nu börjar ett nytt kapitel av mitt liv, och även om jag uppskattar stöd så är det bara jag som i slutändan kan göra något bra utav den här nya chansen.

/Cassow


Fascinerande, roande nörd-trick

...finner läsaren här. Jag bara måste pröva det någon gång. Det är säkert en jäääättehit på partyn! ;) lol.
Blir nog extra roligt om någon idiot försöker sig på tricket på en fest men inte fattat att man måste ha ett hårdkokt ägg utan skal på :D

/Cassow


RSS 2.0