Grand Theft Laptop - eller "allt för min laptop"

Nattens helknäppa dröm:


Jag är på semester _enbart_ tillsammans med morsan av någon outgrundlig anledning. Var vi befinner oss minns jag inte, bara att det var varmt som fan. Inför hemresan upptäcker jag med bestörtning att någon snott min laptop som jag lämnat inne på hotellrummet. Efter att ha konfronterat hotellpersonalen och alla parter blånekat, så möter jag en gammal klasskamrat från gymnasiet som har ett gäng ölstinna herrar i sitt sällskap.

Jag berättar om min situation och klasskamraten säger då att man får hålla hårt i sina grejer på det här hotellet, och att det är ökänt för sina stölder. Därefter tipsar han mig om att testa att gå ner till källaren och besöka vaktmästeriet eftersom det ofta säljs vidare stöldgods från hotellet där.

Sagt och gjort så går jag och morsan ner tillsammans med klasskamraten och hans vänner. I vaktmästarrummet står det ett flertal långbord, och på dessa ligger det all tänkbar elektronisk apparatur mellan himmel och jord. Jag finner snabbt min laptop, och vrålar upprört till vaktmästaren som sitter där att den där laptopen är min. Han bara skrattar och säger hånfullt att allt i rummet är hittegods och att jag kan få köpa laptopen för rätt pris.

Jag svarar att jag tänker lämna rummet med min laptop utan att betala ett öre och att vaktmästaren inte kan göra ett skit för att stoppa mig, varvid han svarar att jag inte lämnar rummet levande, samtidigt som han kallar in ett gäng gangsters. 

Min klasskamrat säger att de täcker mig och att jag och morsan ska dra. Strax utbryter en eldstrid(!!!) mellan min klasskamrat och hans killar, och vaktmästaren och gangstergänget. Det sista jag minns är att jag och morsan kurrar ihop oss hukade i ett vägghörn, med armarna som skydd över huvudet. Jag vaknar svettdrypande och finner mig själv sittandes i ungefär samma position i min bäddsoffa(!). Även fast jag har öppnat ögonen och ser att jag är i min lägenhet så tar det ett par sekunder innan jag får ner pulsen och fattar att jag drömt.

...

Vad ska man säga om detta egentligen förutom att det var en helt insane dröm, med värsta b-filmsmanuset? Det kan låta osannolikt att jag skulle minnas så mycket av min dröm, men jag har gjort till en vana att skriva ner stödord eller hela meningar utav det jag minns från mina mer sjuka drömmar på mobilen så fort jag vaknat, medan jag fortfarande minns dem. Givetvis har jag omformulerat en del lite, men händelseförloppet är såsom jag minns det.

Det oroar mig lite att jag sedan vaknade ännu en gång under natten, och att jag då var på väg att klättra över min soffa. Det är riktigt creepy varje gång det händer att jag vaknar av att jag gjort saker i sömnen som en reaktion på min dröm. Får verkligen hoppas att detta hör just till ovanligheterna och att jag inte hinner göra något i sömnen som skadar mig, utan att min kropp håller sig kvar vid bäddsoffan. Det är liksom inte helt idealiskt att bo på 11:e våningen om man förvandlas till en sleepwalker. Tack och lov så är fönsterhandtagena barnsäkra...får hoppas att min IQ droppar till fiskmås i sömnen... :P


/Cassow
 


This is shaping up to be a really bad day



Lol. Såå dåligt.

Beyond words




Det är sånna här möten som förändrar en människa för all framtid.
Det är sånt här som gör en hänförd och ödmjuk i sin inställning till naturen.
Vi förstör deras värld bit för bit, utrotar dem med våran arrogans, i vår brist på grundläggande respekt för vår egna art och alla andra, och ändå finns det djur med modersinstinkter, som matar andra djurarter...det är så vackert och slår hårt på mina känslosträngar. Jag blir rörd. Det är så fint. Jag kan inte motstå att fälla ett par tårar.

/Cassow

Bronsförgyllda drömmar med okänd symbolik

Jag befinner mig i ett okänt, tomt, ödsligt rum
där min blick fastnat på ett föremål
som står högst uppe på en tom bokhylla

Jag väger försiktigt föremålet i min hand
Stort, revolverformat, bronsförgyllt, dammigt
Stryker fram en ingraverad inskription

Jag ser förvånad mitt för- och efternamn
och ett par rader text inom citattecken:

Och C.F sade: "Varde ljus; och det vart ljus.
Och C.F såg att ljuset var gott..."

...

Skenhelig? Bronsplacering i livet?
Jag vet inte.
Men jag gillade inte drömmen alls.

/Cassow
 

Min kortfilm är färdig! :D

Gåvan from C.F. on Vimeo.


Oversexed?

Bästa kommentaren till denna roande artikel: "Då är myten att orgasmer är bra för kaloribränning körd för alltid". Å andra sidan så kanske hon är den typen som bara ligger stilla och tar emot, och då kanske det inte förbränns lika mycket. Just a thought. Nej några till förresten: om man får orgasm var tredje minut eller så, för vad fan som helst, så har man i allafall uppnåt optimal multitasking, och inga sysslor borde någonsin kunna bli tråkiga. Får dock hoppas för hennes egna skull att hon inte skriker vid varje tillfälle. Kan bli jobbigt att röra sig ute bland andra människor på stan då. :P


Mashup färdig!

Mashup from C.F. on Vimeo.


Je ne comprend pas, men hallelujah i allafall

 

Och godnatt. Eller god morgon. Whatever.


Psychonauting

Så många ting har förändrats bortom min kontroll
att jag förblindad glömt vad och vem jag kan påverka
Jag har släppt greppet om känslor, låter kaos flöda fritt: 
ur dessa tankar de vackraste kreationer kan uppstå 

Känslor, liksom universums materia, omvandlas, övergår till ny
Ingenting är bestående, allt är i ständig förändring
Kausalitet må så bakom alltings varande och blivande
Nyckellös går enbart in i öppna dörrar med "välkommen"-mattor

/Cassow 

Min reflekterande reflektion

Ett främmande ansikte betraktar mig i min spegel
som det har kommit att göra allt oftare numera
med sin skäggstubb, bleka hy, tjocka hår och...
den där granskande, trötta blicken

Osorterade, fragmentariska episoder till tankar
spelandes på autoplay och repeat i slow motion
som kroppen i hackiga rörelser felöversätter 
som jag får avbryta mitt i vacklande handlingar

Någonstans, förstår jag och främlingen varandra

/Cassow


This is your life


All or nothing


Ord utan mening, mening utan ord

Ord är bara ord utan mening
utan karaktär
utan handling
utan kontext
utan början, mitten och slut:
ingen minnesvärd berättelse
Ordkunskap är okunskap
utan korrekt meningsuppbyggnad

/Cassow

RSS 2.0