Och detta vill forskare 'BOTA'!





 

Se klippen före ni läser texten nedan förslagsvis.Och bortse från att Jacob kommit upp i målbrottet och att han är lite lätt 'hyper'. ;)



Det finns människor sittandes på höga maktpositioner ute i världen som verkar för att man via genmanipulation ska isolera och ta bort gener som anses länkade till autism. Det finns även folk därute som helt seriöst vill ha en möjlighet att veta under graviditeten om deras barn riskerar att födas med autism, och vill kunna abortera om så är fallet. 

Det må vara så att Jacob Barnett är ett underbarn och så ovanlig som 1 på 10 miljoner människor. Det må vara så att Aspergers Syndrom enligt säkrad statistik uppskattas ha en frekvens på 2-3 barn per 10 000 invånare, och att dem som faller inom den klassiska autism-diagnosen som innebär förståndshandikapp, är långt vanligare (70% inom autismspektrumet tillhör denna kategorin), men det rättfärdigar ingenstans att människor ute i världen vill leka nazistiska rasbiologer, och förkasta allt som inte faller inom ramen för det 'normala'.

Kan bara instämma i det som Temple Grandin sa, att "mänskligheten skulle fortfarande befinna sig på grottmänniskor-stadiet om det inte varit för autismen. Utan autismen hade världen fått klara sig utan extraordinära genin såsom exempelvis: Nicolaus Copernicus, Leonardo Da Vinci, Thomas Edison, Nikola Tesla, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Albert Einstein, Bill Gates och Mark Zuckerberg. Alla översociala jävlar därute som mäter livsduglighet efter konsten att snacka ihop sig och festa i grupp kan ju suga på den karamellen ett tag.



Saxat från Wikipedia ang. just Aspergers syndrom:

"En stor populationsstudie i Sverige 1993 visade att 36 av 10 000 barn i skolåldern uppfyllde Gillbergs kriterier för AS, och det steg till 71 av 10 000 om misstänkta fall inräknas.[27] Uppskattningen är övertygande för Sveriges del, men resultaten kanske inte är tillämpliga på andra ställen eftersom de baseras på en homogen population. Den svenska undersökningen visade att AS kan vara vanligare än man tidigare trott och för närvarande kan vara underdiagnostiserad.[56] Gillberg uppskattar att 30–50% av alla personer med AS inte har fått en diagnos.[19] En annan undersökning har visat att 36 av 10 000 vuxna med en intelligenskvot på 100 eller över kanske uppfyller kriterierna för AS.[66]"


Kan för övrigt upplysa om att världens alla Aspergare försvann från jordens yta från och med 1:a maj i år (Jag sitter för närvarande på Aspergerkolonin på Mars måne Phobos och skriver detta! ;) ). Alla miljontals människor med diagnosen gick upp i rök eftersom American Psychiatric Association som utarbetar DSM, fått total kollektiv hjärnkollaps, och inte längre erkänner Aspergers syndrom som en diagnos, utan den skall istället buntas ihop med PDD-NOS, Högfungerande autism, klassisk autism och Retts syndrom, under samlingsnamnet Autismspektrumtillstånd, i och med deras sprillans nya DSM version 5. Ni kan läsa mer om det hela här.

Det blev tydligen för mycket att hålla reda på för den neurotypiska befolkningen och dess makthavare, så vi packar ihop allihopa till en enda grupp så slår vi ihop 5 små 'problem' till ett enda, trots att alla 5 har helt skilda behov av hjälp och stöd. Nästa steg blir väl att mota in oss i tågvagnar och köra iväg de oönskade till ett 'arbetsläger'...vänta några årtionden till bara :P

Tack och lov att inte alla länder följer DSM, utan att många hellre förlitar sig på ICD's kriterier för diagnoser.

/Cassow

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0