Filmidé/projekt: Teddybjörn

Synopsis/storyboard


 
Titel: Teddybjörn (provisorisk titel)
 
Syfte: Att skapa en liten kort, underhållande skräckfilm, med kuslig stämning (som i bästa fall skrämmer folk), och som samtidigt försöker locka tittarna till ett och annat fniss eller skratt, då filmen även har inslag av humor (morbid, absurd humor, samt så-dåligt-att-det-blir-roligt-humor).

Jag vill skapa den här filmen eftersom jag haft grundidén till detta manus I mitt huvud det senaste året eller så, och har en ganska så tydlig vision om hur jag vill att det ska se ut och låta. Budskap: Jag har inte tänkt ut något särskilt budskap, eller sensmoral med filmen I nuläget. Jag lämnar det fritt åt tittaren att tolka på egen hand.

Form:
Skräckfilm med komiska inslag. Det ska vara filmat i stort sett uteslutande i svartvitt och fokus ska ligga
främst på ljudupplevelsen, genom kuslig musik (tänker mig klassisk skräckfilmsmusik), atmosfärsljud, och obehagliga ljudeffekter. Målsättningen är att ge filmen en Hitchcock-inspirerad inramning.

Målgrupp:
PG-13 – alltså från 13 och uppåt.

Längd:
3-7min (osäker i nuläget innan inspelningen och klippningen är gjord).

Handling:


Filmen utspelar sig nutid, kvällstid någon gång i Alla helgon-dagarna i slutet av oktober- början av november (var är oviktigt men det kommer troligtvis enbart filmas här i Trollhättan).
Det börjar med vi får se en okänd tjej (ålder någonstans mellan 18-25) bakifrån som står och väntar på att få betala för något i en kassa inne i en liten butik. Hon lägger fram pengar på disken, tar emot en påse med något i, och sedan går hon ut ur butiken.

Väl utanför butiken ser man fortfarande tjejen bakifrån när hon går iväg. I ena handen svänger hon lite lätt med en papperskasse som en stor teddybjörn sticker upp ur.

Några timmar passerar. Härnäst får vi se en okänd kille som sitter och kollar på en dålig skräckfilm (någon del i Onda Dockan-serien) inne i sin lägenhet. Han slötittar och mister snart intresset och stänger av teven. Han gäspar och tittar på väggklockan. Efter att ha öppnat ett fönster och tittat ut lite så beslutar han sig för att lägga sig och läsa innan han somnar.

Samtidigt som dessa saker sker, så byter kameran fram och tillbaka mellan den okände killen och den okända tjejen. Man ser hur hon med bestämdhet i fotstegen är på väg någonstans. Hennes slutdestination visar sig vara det höghus som den okände killen bor i. Fortfarande får man inte se tjejens ansikte. Hon stannar till utanför byggnaden och tittar upp mot det fönster som killen bor i. Därefter går hon in i huvudentrén, och trycker sedan på hissknappen.

Väl uppe på rätt våning ser man sedan hur hon kliver ur hissen, men man ser bara hennes ben, och därefter filmas hennes stirrande ögon.

Vi ser hur den okände killen ligger och sover. Plötsligt vaknar han med ett ryck av att det knackas brutalt och hetsigt på hans dörr. Han flyger upp ur sängen men ställer sig avvaktande vid sängkanten och tvekar. Det knackas brutalt igen. Killen är nu rädd men han går sakta fram och kollar genom nyckelhålet. Ingen är där utanför.

Killen öppnar dörren och kliver ut för att se om någon är i korridoren utanför. Det är tomt. Men så tittar han ner mot marken och får syn på en stor teddybjörn som sitter. Det sitter en lapp fäst i den. Killen läser lappen, som kort och gott lyder: ”för alltid min älskade”.

Han tar med sig teddybjörnen in i lägenheten, sätter den sin fåtölj, granskar den för några sekunder, och sedan släcker han och lägger sig för att somna om igen.

Efter en stund börjar Teddybjörnens ögon lysa i mörkret. En hög, mörk, brummande röst hörs i rummet och killen väcks på nytt. Halvsittandes och yrvaken ser killen hur nallens ögon glöder, hör hur nallen säger något oförståeligt, och strax känner han hur hans kropp låser sig.

Killen slängs med en okänd, osynlig kraft brutalt tillbaka ner mot sängen. Hans kropp börjar skaka i spasmer/konvulsioner. Han vrider och vänder på sitt huvud frenetiskt med sammanbitna käkar.

Killen känner stor smärta och försöker desperat bli herre över sign kropp igen medan teddybjörnen fortsätter att mässa obegripliga ord. Killen börjar stapplandes gå så sakteliga mot bestickslådorna i köket. Man ser hur han gör motstånd men att han inte kan stoppa sig själv. Allting blir svart.

Man hör hur bestickslådan öppnas och hur killens händer famlar. Man hör att han får tag på något vasst och hur han därefter hugger sig själv till döds under ångestfyllda, sammanbitna smärtor.

Man ser teddybjörnen på nytt och hör hur den skrattar. Ögonen slutar glöda och allting blir svart på nytt.

Slut




Bildmanus: Jag har dessvärre inte haft tillgång till scanner för mina bilder, så denna del får jag komplettera med så snart jag kan. Förhoppningsvis redan under morgondagen eller åtminstone efter helgen när jag kan ta mig till skolan igen.


Tidsplan:

Inspelningen ska preliminärt påbörjas fre 16/10 och pågå tills sön 18/10.

Påbörjan av klippning mån. 19/10.

Påbörjan av inspelning utav trampljud tis. 20/10

Påbörjan av sökande och insamling utav musik och atmosfärsljud. ons. 21/10.

Fortsättning utav klippning tors. 22/10

Fortsättning utav klippning fre. 23/10

Fortsättning utav klippning mån. 26/10

Eventuellt kompletterande foto och ljudmaterial spelas in mellan 27-29/10

Slutklippning och mix av ljud mellan 30/10-04/11



Ja så ser det ut i nuläget. Vad tycker/tror ni om filmidén? Genomförbar?

/Cassow

Kommentarer
Postat av: rikard

hej, klart det är genomförbart.

Du har allt planerat och klart, skulle vara kul ovh kika på inspelningarna...

Ligger själv i startgroparna för flera små kortilmsidéer..(skräck såklart) :)



HIttade ett program som finns att ladda ned Celtx, jättebra manusmallar..

Lycka till. Bor själv i Vbg...

2009-10-11 @ 08:27:17
URL: http://morkarummet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0