Rösta på Piratpartiet i EU-valet om du värnar om din frihet och integritet på Internet!

Läs den senaste ledarkrönikan från Sveriges i särklass mest klarsynta journalist. Isobel Hadley-Kamptz är min journalistiska hjältinna och förebild. 

Att inte lägga en röst på Piratpartiet i EU-valet är som att sticka huvudet i sanden, och välsigna att vår regering i samspel med europaparlamentet fortsätter montera ner våra medborgerliga rättigheter och integritet steg för steg på statlig och europeisk nivå.

Givetvis kan ni av gammal invand tradition rösta på det parti som ni delar mest värdegrunder eller ideologi med.
Själv klassar jag mig som grön socialliberal. Jag står politiskt sett mellan Miljöpartiet, Centern och Folkpartiet. Men alla riksdagssittande partier är fastcementerade i den gamla blockpolitiken, så en röst på någon av dem skulle i praktiken inte bidra till någon förändring alls i när det gäller integritetsfrågor (det bevisade FRA-lagens genomdrivning i somras med all oönskad tydlighet). Miljöpartiet sitter i knäet på socialdemokraterna som vill skapa det övervakande Bodströmssamhället (oavsett vad de säger de lögnhalsarna - de skapade FRA-lagen som i praktiken är åsiktsregistrering/övervakning á la IB-affären all over again - bara mer omfattande), och Centern och Folkpartiet är nickedockor till Moderaterna som drev igenom både FRA och IPRED. Här och nu filar regeringen på datalagringsdirektivet. Riksdagspartierna har inte gjort ett skit för att stoppa dessa idiotiska lagar - de är FÖR lagarnas införande. So either way you vote you're fucked for life.

Inom EU-parlamentet lobbar man nu för ett genomdrivande av ACTA-lagen som vill ge tullen i varje land rätten att genomsöka din mobil, ipod, dator etc efter illegal musik eller film. EU-parlamentet försökte även nyligen driva igenom Telekompaketet, en lag som i praktiken innebär att bredbandsoperatörerna kan stänga av användare som laddat ner endast ett par filer illegalt (upp emot ett år, och de får fortsätta betala abonnemanget!). Därutöver kan de komma att dela upp Internet så det blir som kabel-tv-abonnemang, vilket innebär att vi inte längre kommer kunna prata med vem vi vill eftersom vi kanske kommer ha olika abonnemang. Denna lag kan fortfarande komma att röstas igenom. Det är endast enskilda modiga EU-politiker som vågat stå för sina värderingar och som pushats på utav en protesterande allmänhet som lyckats stoppa lagar som denna temporärt.

Vi behöver fler som kämpar för våra medborgerliga rättigheter i EU, och därför återstår bara att rösta på det s.k. enfrågepartiet Piratpartiet. Jag skiter i om de _bara_ kämpar för en eller ett par frågor. Det är ALLAS VÅR FRIHET och INTEGRITET det handlar om! Vilka frågor är viktigare än dem? Hjälp till och förändra världen till det bättre, för detta är kanske vår enda chans på längre sikt. Vi går mot en värld där allting vi gör övervakas, registreras och lagras digitalt. En dag kan det komma att användas emot oss, när vi sitter med åsikter som går emot politikernas. Vill vi ha ett Minority Report-samhälle, eller som i V for Vendetta? NEJ det vill vi fanimej inte. Så jag vädjar till er - se bortom era politiska rötter, som ändå inte kommer göra något för er i vår generations viktigaste samtidsfråga - och rösta istället på Piratpartiet. Ligg inte på sofflocket och  muttra att ni inte kan förändra någonting för det är inte sant. Att inte rösta är att godkänna att politikerna får lov till att ta våra grundläggande rättigheter ifrån oss. Låt dem inte göra det! Värna om vår demokrati och rösta!

Jag avslutar med världens kanske viktigaste citat någonsin.

"When the Nazis came for the communists,
I remained silent;
I was not a communist.

When they locked up the social democrats,
I remained silent;
I was not a social democrat.

When they came for the trade unionists,
I did not speak out;
I was not a trade unionist.

When they came for the Jews,
I remained silent;
I wasn't a Jew.

When they came for me,
there was no one left to speak out"



...Och så ett tänkvärt klipp.



Låt inte de sittande röstboskapspolitikerna förverkliga George Orwells 1984!


/Cassow


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0