May it be

Första maj passerade nästan förbi obemärkt i Trollhättan igår, med sitt tåg på cirka 200 demonstranter. Woaw liksom. Hade jag haft kamera tillgänglig och kunnat fota eventen så hade allihopa rymts på ett foto. Oerhört fjuttigt i mina ögon, med tanke på att Trollhättan är Sveriges Socialdemokratiska bastion. Hela tåget passerade förbi på mellan 3-5 minuter. Orkesterspel, följt utav några LO-flaggor här- och sosse- SSU och Vänsterpartiet-flaggor där. Såg även några enstaka banderoller och plakat - vars budskap jag inte kunde skönja - uppifrån mormor och morfars balkong. Dels kunde jag inte se ordentligt eftersom jag behöver nya glasögon, och dels hade jag sömndrucken vaknat endast fem minuter före den lilla uppvisningen.

Jag tycker det är sorgligt att så få är engagerade första maj. Troligtvis spelar det in en hel del att Valborgsmässoafton är dagen innan. Det är egentligen rätt korkat att ha en så viktig högtid direkt efter en högtid som i praktiken är ännu en ursäkt för svenskar att supa loss. Jag vet faktiskt inte vilka som super värst - ungdomar och studenter eller mina föräldrars generation 60-talisterna. I vilket fall så är det tragisk.

Låter jag inte väldigt socialistisk nu? I så fall missförstår ni mig. Jag anser inte att LO/Socialdemokrater och Vänsterpartister med ungdomsförbunden i släptåg har monopol på  internationella arbetarrörelsens dag. Jag ser det som en självklarhet att alla partier är ute och demonstrerar denna dag - med reservation för de främlingsfientliga, rent rasistiska Sverigedemokraterna och deras inofficiella benknäckargäng nazisterna.

Ja - jag anser att yttrandefriheten och demokratin bör begränsas så att dessa grupper inte alls kommer till tals. Om de satt med reel makt, eller rent utav styrde, som under Hitlers skräckvälde, så hade knappast något annat parti fått komma till tals, så varför ska vi ge de där kräken en sådan förmån?

Att vi ska vara rättvisa? Föregå med gott exempel? För att vi ska mosa dem med argument? Det är ju löjligt. Inga argument i världen rår på inskränkthet och idiotism. Det inte svårt att argumentera omkull en nazist - förutsatt att denne inte bär militärkängor med stålhätta och håller en krossad ölflaska, ett slagträ eller en kniv i handen som motargument. Och hur stor sannolikhet är det att man slipper drabbas av detta scenario? Således vinner våld alltid över argument, så länge som det handlar om idioter, eftersom idioter inte lyssnar på argument utan bara vill tvinga andra till underkastelse genom våld.

Krig går till fred först när idioterna är uttröttade eller döda, eller när förlusterna är så stora att de inte kan förneka att argumenten de inte ville lyssna på från första början, hela tiden var rätt. Då får de intelligenta ta över skiten och städa upp i ruinerna.
 
De facto - en idiot, är en idiot, är en idiot, och kommer att förbli en sådan hela livet ut med största sannolikhet. Alltså spelar det ingen roll vad något annat parti säger i en s.k ÖPPEN debatt, eftersom de främlingsfientliga och nazisternas anhängare ändå är hjärntvättade. Det är ungefär lika stor chans att man får in vett i skallen på dessa människor som chansen att folk byter ståndpunkt i Israel/Palestina-konflikten, att en kommunist blir kapitalist, eller att en Sosse går och blir Moderat eller vice versa. Visst - det händer, men varje gång det sker så är det ju mer eller mindre ett chockartat mirakel.

Om de främlingsfientliga krafterna i samhället får göra sig hörda i TV så får de ändå gratisreklam och möjlighet att nå ut till fler idioter som häckar i tv-sofforna. Om det råder problem inom invandrarpolitiken så är det riksdagspartiernas uppgift att sätta örat mot marken och lyssna in dessa vibrationer, och utifrån dessa bemöta Svenska folket, och förklara hur det ligger till och hur partiet vill göra för att på ett bättre sätt integrera invandrare i svenska samhället - men också hur VI infödda svenskar kan bemöta invandrare bättre, för vi har trots allt ett stort ansvar här också. Om vi ständigt bemöter invandrare fientligt eller med rädsla så lär de sig att bemöta oss likadant.   

Jag är inte rädd för nazister som opererar under ytan, jag är rädd för nazister som tillåts vistas ute i friska luften bland oss andra människor, ute på stan - i synnerhet kvällstid. Nazister ska sitta och ruttna i våta källarutrymmen och vara rädda för att ge sig ut såväl i dagsljus som om nattetid. Och när de sitter där i mörkret och planerar vandalism, terrorism och andra hemskheter, så ska polisen eller Säpo storma in och slå dem sönder och samman, och bruka polisbrutalitet utan motstycke. Sedan ska rättväsendet döma arschlena till statsförrädare och ge dem livstids fängelse utan chans till förkortat fängelsestraff och permission. Det tycker jag låter jättebra. Låter inte det som utopia? Bad guys får leva bland skiten och får de straff de förtjänar medan vanliga människor får leva drägligt och utan att vara rädda.

Det är otroligt att folk inte engagerar sig mer i politik egentligen. Om vi ville så skulle vi verkligen kunna förändra saker till det bättre. Om vi sa rakt ut vad vi ville ha från politikerna. Sure - populismen skulle finnas kvar alltjämt, men saker skulle komma i rullning.

Jag säger som i Napoleon Dynamite: "Vote for Pedro!" ;-)

/Cassow 


Kommentarer
Postat av: Sanna

Hoppas dagen varit bra :)

2008-05-02 @ 23:30:24
URL: http://sannawiberg.blogg.se/
Postat av: Cassow

Jaa detsamma, tihihi!

Jag hänvisar min kommentatör till

http://lisara.blogg.se/1209719970_hej.html#comment

där mina kommentarer till det inlägget tjänar fullgott som svar.

2008-05-02 @ 23:42:37
Postat av: Tobias Lindgren

"Jag ser det som en självklarhet att alla partier är ute och demonstrerar denna dag - med reservation för de främlingsfientliga, rent rasistiska Sverigedemokraterna och deras inofficiella benknäckargäng nazisterna."

Sverigedemokraterna är ett invandringskritiskt och nationalistiskt, inte främlingsfientligt, parti som tar mycket starkt avstånd från rasism, nationalsocialism och annan extremism. Det du påstår är alltså rena lögner.

2008-05-03 @ 01:27:12
Postat av: Cassow

Hm...Är du säker på att du inte är Tobbe Trollkarl? Jag tyckte precis jag såg dig trolla fram en arisk kanin ur hatten din nämligen. Eller är du kanske en nutidens Lindgren som inte tycker att Nangijala och Nangilima är till för alla? ;-)
Det får vara hur det vill med den saken. Mig lurar ni inte.

2008-05-03 @ 01:55:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0