American Pie - The Naked Mile - värdelös dynga

Att sex säljer är antagligen världens äldsta sanning. Att Hollywood mjölkar ur sinade saggiga juvrar på sina etablerade cash cows in till sista droppen on dailiy basis, är en annan inte fullt lika ålderstigen men självklar sanning. Att mjölk har ett kort bäst före datum och snart blir till gammal sur äcklig mjölk är en universalsanning. Och om sanningen nu ska fram, och det ska den, så är den inofficiella femte delen i American Pie-sagan - The Naked Mile, äcklig urdaterad filmjölk. Är du laktosintolerant så riskerar du direkt livet genom att se eländet.

Ja filmen är fullkomligt vedervärdig och vomerande oaptitlig. Och nej, det är inte menat 'in a good way' även om det historiskt sett varit det, med de pinsamma, motbjudande men ändå bitvis roande första tre filmerna i minnet. Jag har humor, Jag skrattar åt såväl 'urdålig' låg humor som 'bra' sofistikerad dito. Men The Naked Mile är ingetdera. Bara idiotiskt infantil till den grad att man sitter och rodnar utskämd å skådespelarnas vägnar och vänder bort ansiktet eller begraver det i sina händer. Jag kan ärligt säga att jag respekterar en porrskådis lika mycket som en dålig skådespelare, för de roller de finner sig i. Nej förresten, jag tror faktiskt jag har högre tankar om porrskådisarna, för även dålig porr kan man få ut någonting utav. Nog sagt om den jämförelsen...
Eller nej, vänta. Nu tar vi steget fullt ut och granskar den här skitfilmen inpå pubishåret. Det är viktigt att ställa denna fråga nämligen:

Vad är det som är tänkt att tilltala publiken med American Pie, vad är essensen av humorn?

Jo. Två ting.

1. Nakenhet. Av någon anledning så tror filmbolaget som klubbat igenom denna meningslösa 'uppföljare' att alla hormonstinna tonåringar är så desperatkåta på att få se naken hud, manliga tvättbrädor och guppande kvinnobröst - T(its)& A(ss), att de måste se denna film; att de älskar att bli 'teasade' och är för dumma för att istället gå ut direkt på nätet och klicka på första bästa porrsite och få utlopp för sina lustar. Visst infrias Hollywoodlöftet angående den oskriva regeln kring uppföljare: mer av allt (förutom den eventuella själ som fanns i originalet) i denna film. Mer lightporr har nog aldrig skådats i en highschool-film. Om denna film väljs ut ur videohyllorna inne i videobutiken, av ett par teenage morons som har sin första dejt, tillåt mig då att sätta en peng på att detta inte är en film som leder till något myspys efteråt, såvida tonåringarna inte innehar samma bananlåde-IQ som karaktärerna i filmen.

2. Pubertala sexskämt, någon grad av absurd igenkänningskomik kanske? Pinsamheter, skämt om kroppsvätskor i form av spyor, sperma, urin och fekalier. Det kan beviserligen ligga komik i dessa ting, men, MEN - bara för att skämten innehåller sagda ingredienser så är det ingen garant för skratt.
Det måste finnas en direkt välbehaglig story, hyfsade sköna och inlevelsefulla repliker, skådespelare som kan leverera dessa trovärdigt, en 'set up', förspel fram till skämtet och broar mellan skämten så man hamnar på en konstant underhållande nivå. En komedi får inte tappa fart och bli till drama för mer än ett par minuter emellan varven/skratten.

The Naked Mile är så vattnig, har så försvinnande lite substans och näringshalt att en manlig utlösning tillför mer glädje till mänskligheten. This movie is shooting blanks. Den slår sig på bröstet för att ha balls, men allt den lyckas vara är sexistisk mot både män och kvinnor i uppfuckade generaliseringar som får mig att spontant, ofrivilligt och okontrollerat att slå mig för pannan i frustration, och därigenom ge ett par miljoner hjärnceller aktiv dödshjälp. Vid tillfällen i filmen när generaliseringarna yppas så funderar jag på om inte Gudrun Schyman eller Tiina Rosenberg och deras Fi-sekt skänt filmproducenten pengar från sin fikabrödskassa för att på så vis få in lite av sin idiotologi.

Handlingen:
-----------------

Så vad är storyn i filmen förutom den uppenbara transsportsträckan mellan ungdomar som mer än något annat vill ha sex, till ungdomar som efter mycket om och men till slut får sex? You tell me, för det är så vitt jag vet allt och summan av ingentinget.
Alla trivsamma karaktärer från de första tre filmerna är borta, frånsett one expression face-snuskgubbepappan med de upphöjda chockade ögonen och buskögonbrynen, som i vanlig ordning försöker lära de unga lammen en eller två saker inom kategorin sex. Bäääh.

Filmen handlar om en nördig kusin till kåtbockskaraktären Stifler a.k.a. The Stifmeister e.t.c. från de första tre filmerna. Denne kusin är oskuld, vilket är aningen pinsamt inom den tydligen sex-besatta släkten Stiflers. Han har varit tillsammans med en tjej i två år och ändå inte ens kommit innanför byxorna. Så nördig är han alltså. Och detta ska sedan skämtas kring in absurdum.

Vad sägs om skämt som: Livrädd naken Stifler gömmer sig inne i tvättmaskin efter att han och hans tjej hållit på att bli påkomna under förspel utav flickvännens far. Stifler blir så rädd att han skiter på sig inne i tvättmaskinen, varefter han påkommen kravlar ur tvättmaskinen och rusar iväg naken ut i natten endast iförd tjejstrumpa över huvudet. God that is hillarious. Not.

Genom att ´tjata på sin flickvän som sedemera inte är alls villig för sex (högst förståeligt), så erbjuds Stifler-ponken att få sig en ?guilt free pass for a weekend? av henne, vilken innebär att han får ligga med vem han vill.
Och eftersom han är en så bra pojkvän så MÅSTE han fånga chansen och dra iväg med sina två ?bästa vänner?, till ett universitet som under kommande helg ska annordna det årliga naken-marathonet, som efteråt leder till vilda sexorgier.

När Stifler sitter i bilen och sover så ringer hans flickvän eftersom hon har omvärderat sitt erbjudande. Hans 'bästa polare' tar hans mobil och kastar ut den ur fönstret. KASTAR. MOBILEN. UT. UR. FÖNSTRET. ...!!!! Jamen visst, hög trovärdighet på den scenen. För att ta det slutgiltiga klivet till osannolikhetens förlovade land, så blir Stifler sedan pissnödig och erbjuds att antingen pissa i en mugg eller öppna vindrutan och stående pissa ut ur bilen medan de kör. När Stifler så gör detta så rullar föraren upp baksätesrutan så att urinet kan flyga i ansiktet på den andra sovande kompisen. Jajjamen!!! Bra vänskap sinsemellan, och det är absolut önskvärt att ha nerpissade kläder och säten inne i en bil. Good thinking script writers!

Nä, nu får det fan räcka. Ni har förstått vad för sorts lågvattenmärke detta handlar om.
Undvik skiten till varje pris.

Och nej - rabiata kaxiga rugbydvärgar kombinerat med gyttjebrottning och nedvärderande billiga dvärgskämt did not do it for me either. I?m sorry.

Jag ska hämnas på min syster för att hon fick mig att se igenom över halva filmen...

Betyg: 1/10

/Cassow

Kommentarer
Postat av: Anonym

Rescensera Borat!

2007-02-27 @ 04:39:24
Postat av: Cassow

I will, o'anonymitetsivrare ;). Troligen inom en snar framtid.

2007-02-27 @ 09:53:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0